118 кандидат-депутати са готови да работят за благото на силистренци

https://www.24chasa.bg/region/article/10293161 www.24chasa.bg

След месец в парламентарните избори силистренци ще избират измежду 118 кандидати от 21 партии и коалиции. Една трета от кандидатите са дами.

Районната избирателна комисия /РИК/ в Силистра ще определи съставите на секционните избирателни комисии /СИК/ в община Тутракан, съобщи председателят й Мариана Чобанова. Срокът за това е 19 октомври.

По време на консултациите при кмета на Тутракан д-р Димитър Стефанов политическите партии не са стигнали до консенсус. Повтаря се ситуацията от предходните парламентарни избори през юли.

В останалите общини – Силистра, Дулово, Главиница, Ситово, Кайнарджа и Алфатар има разбирателство и не се налага служебно разпределение на длъжностите в СИК.

Право на глас в 22-ри многомандатен избирателен район Силистра имат 116 169 души, като на 14 ноември те ще гласуват в 221 секционни избирателни комисии за президент и народни представители. Допълнително ще бъдат определени мобилните СИК-ове и тези за карантинираните с коронавирус, допълни Марияна Чобанова. Според нея няма време избирателните списъци да бъдат актуализирани след последното преброяване на населението.