Улици и дворове в село край Пловдив затънаха в кал и вода (снимки)

https://www.24chasa.bg/region/article/10295365 www.24chasa.bg
Така изглеждат някои от улиците на Калековец.

Кал и вода направиха непроходими улици в Калековец след проливните дъждове през седмицата. Дворовете на част от къщите също са в такова състояние. Това алармираха местни жители, които публикуваха снимки в социалните мрежи. Те недоумяваха как село с 2800 жители и само на 8 километра от Пловдив може да изпада в такова  положение след всеки по-обилен валеж. Хората не използват автомобилите си, тъй като при предишни подобни случаи са затъвали в калта и ходят пеша, обути с ботуши. 

"Проблемът е сериозен и ще направим всичко възможно да го решим", заяви кметът Кольо Миланов. Той добави, че най-тежко е положението на улиците "Алеко Константинов" и "Никола Петков", които са в ниската част на селото и по тях се събира много вода след всеки дъжд. Наводнява се и ул. "Хан Крум", където са построени много нови къщи, но все още не е  изградена подходяща инфраструктура.

"Идеята ни е да свържем  канализацията  на ул. "Алеко Константинов" с тази на ул. "Шипка". Необходими са доста средства, за да изравним нивото й. За целта изготвяме проект. Говорили сме и с ръководството на община "Марица", тъй като сме част от нея  и те ще ни помогнат", заяви кметът.

Положението е страшно.
Положението е страшно.

Той добави, че след като се отече водата в проблемните улици ще бъде насипан трошен камък, за да се избегнат на първо време наводненията.