Дават ведомствени апартаменти и на шефове на общински болници и ДКЦ-та в Пловдив

https://www.24chasa.bg/region/article/10299684 www.24chasa.bg
Община Пловдив

Право на настаняване във ведомствени апартаменти ще имат и шефовете на общинските търговски дружества, които са предимно болници и ДКЦ-та, както и хората в администрацията на изборна длъжност. Това предвиждат промени в Наредбата за общинските жилища, публикувани за обществено обсъждане на сайта на общината.

Към момента във ведомствени жилища се настаняват служители на общинската администрация и звената на бюджетна издръжка. Промяната е мотивирана с твърдението, че ролята на всеки управител на търговско дружество е изключително важна. "Той определя и разпределя задачите между отделните звена и служители, като организира сътрудничеството между тях. Негова е ролята по изграждане инфраструктурата на дружествената дейност и постоянното и съобразяване с настъпващите икономически и социални промени",  е записано в аргументацията.

Задължително условие, за да получи даден служител ведомствено жилище,  е да не притежава жилище или идеални части на територията на община Пловдив, както и да не е продавал такива имоти в последните 3 години.