Работничка бере душа, блъсна я трактор на заден ход на полето

https://www.24chasa.bg/region/article/10308367 www.24chasa.bg
Жената е изпратена за лечение в УМБАЛ „Св. Анна“ в София, където ще се наложат лицевовъзстановителни и дентални процедури. СНИМКА: Архив

43-годишна жена от павликенското село Батак е транспортирана в столична болница в критично състояние, след като трактор я блъснал, докато работела на полето. Трактористът подкарал машината на заден ход, но не видял, че работничката се е навела, и я ударил.

Жената е транспортирана по обяд с линейка в спешно отделение на областната болница в Търново с животозастрашаваща травма на главата. След консултации с лекари и образни изследвания, тя е изпратена за лечение в УМБАЛ „Св. Анна“ в София, където ще се наложат лицевовъзстановителни и дентални процедури, тъй като е обезобразена и с избити зъби.

Работничката, която е майка на две деца, от 3 месеца била ангажирана като розоберачка, разказаха местните. Ясно е, че става дума за трудова злополука, но жената нямала здравна осигуровка.Полиция и инспекция по труда подхванаха случая, а от кметството в Батак обмислят да организират набиране на средства за семейството.