Половината ученици в Пловдив и 4 общини минават онлайн от петък

https://www.24chasa.bg/region/article/10309013 www.24chasa.bg

На дистанционно обучение от петък минават 50% от учениците в Пловдив и общините Брезово, Асеновград, Перущица и "Марица". Очаква се просветният министър Николай Денков да издаде заповед с такова съдържание най-късно утре. Петте общини, където ще бъде въведена ротацията, са в тъмночервената зона.

"Всеки директор ще прецени какъв да е графикът за редуване на класовете", поясни шефката на РУО в Пловдив Антоанета Кръстанова.

Според нея половината ученици ще посещават клас, а другите ще учат от къщи. След това ще се сменят по специално изготвен план.

В четвъртък все още всички ще бъдат на училище. Според Кръстанова мерките се налагат заради усложнената епидемична обстановка и навлизането от днес на Пловдив и отделни община в тъмночервената зона.  Директорът на РЗИ-Пловдив д-р Сийка Димчева издаде заповед, която е изпратена до петте общини. Тя влиза  в сила от 22 октомври и важи до 4 ноември.

В нея се посочва, че присъственото обучение ще се осъществява по график, утвърден от министъра на образованието при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

До момента 1117 ученици в 39 паралелки са обучаваха в електронна среда, тъй като бяха под карантина.