Смут при червените в Пловдив: Защо махнаха областния управител Ангел Стоев?

https://www.24chasa.bg/region/article/10309123 www.24chasa.bg
Ангел Стоев изкара на поста пет месеца.

Трябвало е да отговаря за кампанията на Румен Радев, твърдят социалисти

Каква е причината за внезапното освобождаване на областния управител Ангел Стоев. Този въпрос не спират да си задават червени активисти в Пловдив.

С решение на правителството от днес той не е на поста. Новината дойде изневиделица. На мястото му е сложена една от заместничките му Даниела Николова-Кършева. Това също озадачава червените, тъй като тя се смята за дясна. Другата зам.-областна - Иванка Петкова, която е от БСП, не е предпочетена.

"Какво става", питат се отговорни фактори в БСП - Пловдив. Според един от тях, разговарял днес със съветника на президента Николай Копринков, Ангел Стоев е бил определен да отговаря за предизборната кампания на Румен Радев в Пловдив. Разговорът е бил около 13,30 часа. Малко по-късно дойде вестта, че Стоев е освободен.

"Потърсих отново Копринков да го питам какво става - не вдига телефона", обясни социалистът. Самият Ангел Стоев също не отговаря на повикванията, както и пиарката му Васела Балева.

Липсата на мотиви за рокадата отприщи всякакви предположения. Едни смятат, че Стоев е отстранен заради ангажиментите му в кампанията на Румен Радев. Други пък подозират, че може да е стъпил накриво и да е заиграл с вражеския лагер от ГЕРБ. "Чуват се и такива съмнения", каза виден социалист от Пловдив-област, но не се ангажира твърдо.

Близки до Ангел Стоев не скриха изненадата си от освобождаването му. И допълниха, че рано или късно той ще излезе с изявление по въпроса. Бившият шеф на ДАНС изкара начело на Пловдивска област пет месеца. Той зае поста на 19 май с идването на първото служебно правителство.