Ресторантъори на протест срещу сертификатите днес във Варна

https://www.24chasa.bg/region/article/10310335 www.24chasa.bg

Собственици и работници в заведения във Варна излизат на протест срещу заповедта на здравния министър и новите противоепидемични мерки, които влизат в сила от днес.

Протестиращите се събират в 15.00 часа пред сградата на Община Варна, след което ще проведат шествие в града до около 17.00 часа.

Митингът е под мотото "Това не е протест! Това е бунт!", а от Сдружението на заведенията в България изразяват своето несъгласие с въвеждането на задължителните зелени сертификати.

Подобни протести са организирани още в Пловдив и Бургас.

 Вчера представители на туристическия бизнес във Варна се събраха на спешна среща, за да обсъдят как ще действат при обстоятелствата, в които ги поставят новите мерки, разпоредени от здравния министър. Те настояват за президентско вето върху издадената заповед и признаване на антигенните тестове за издаване на сертификат.

На срещите, които проведохме в МЗ ние обяснихме ясно и категорично, че бизнесът иска да работи. Изправени пред алтернативата за тотален локдайун, бизнесът заяви, че е по-добре да работим със зелени сертификати, но едно от най-важните условия беше да се признава тестът за антитела, коментира за 24 часа Марин Сотиров, заместник председател на Сдружението на заведенията в България и основен организаторна протеста . .