Разкриха три престъпления при акция в Якимово и Медковец

https://www.24chasa.bg/region/article/10310860 www.24chasa.bg
Полицейска кола Снимка: Архив

В хода на полицейска акция са разкрити три престъпления - кражба на животни и на дърва в с. Якимово и притежание на акцизни стоки без български акцизен бандерол в с. Комощица. Вчера между 9 и 17,30 ч. на територията на Участъците Якимово и Медковец е реализирана акция за противодействие на конвенционалната престъпност.

При проверките на 52 МПС, 75 лица и 15 обекта са съставени 2 акта – по Закона за гражданската регистрация и по Закона за акцизите и данъчните складове и 11 фиша по Закона за движение по пътищата.

Служителите на местния полицейски участък са установили двама братя рецидивисти от с. Якимово, на 26 г. и 21 г., които направили самопризнания за кражба на 9 пространствени куб.м. дърва от вида „черница” и „акация”, като 6 пр. куб.м. от тях са намерени и върнати на кмета на общината, а останалите 3 – продадени.

Установен е и 18-годишен криминално проявен от същото село, извършил кражба на 2 овце и конче на 5 месеца, собственост на 76-годишен местен жител. Животните са върнати на стопанина.

При проверка в дома на 71-годишен жител на с. Комощица е намерена полетиленова торбичка, съдържаща незаконен ситно нарязан тютюн. Работата по случаите продължава.