И училищата в Карлово минават на ротация, в Пловдив вече се редуват

https://www.24chasa.bg/region/article/10315400 www.24chasa.bg
Директорът на гимназия "Пейо Яворов" Пламен Стоилов създаде организация първокласниците да учат само присъствено.

Директорът на СУ "П. Яворов" остави първолаците само в присъствена форма

15 учебни заведения в Карлово минават на ротационно обучение от понеделник, съобщи пред "24 часа" шефката на просветния инспекторат в Пловдив Антаонета Кръстанова. Това е шестата община в региона, която влезе в тъмночервената зона и се налага реорганизация на учебния процес. Директорати са изготвили графици кои класове ще учат онлайн и кои присъствено.

От днес на смесено обучение са училищата в Пловдив, Асеновград, Брезово, Перущица и "Марица".

В СОУ
В СОУ "Христо Проданов" в Карлово от понеделник минават на ротационна обучение.

Директорът на пловдивската гимназия "Пейо Яворов" Пламен Стоилов обаче прецени, че първокласниците трябва да учат само присъствено. "Създадохме организация. Нашите първолаци са в три паралелки", посочи Стоилов.  В същото училище от днес на дистанционно са децата от трети, четвърти, пети, шести осми в клас, а останалите са присъствено. Следващият петък ще се сменят. Един преподавател от гимназията е с COVID, като цялата паралелка е карантинирана.

"Около 70 % от нашите учители са ваксинирани или преболедували. Нямаме притеснения около прилагането на зеления сертификат", допълни директорът на СУ "П. Яворов".

Във Френската гимназия в Пловдив минаха онлайн десети и единадесети клас и част от осми клас. Останалите продължиха в класните стаи.
"Имаме опит с дистанционното обучение и всичко започна нормално", увери зам.-директорът на гимназията Ана Атанасова. Тя добави, че трима учители са заразени, а един е карантиниран, но са намерени техни заместници и учебният процес е продължил нормално.
Повече от 60% от преподавателите и непедагогическият персонал на Френската гимназия са ваксинирани или преболедували.

В Математическата гимназия в Пловдив от днес дистанционно се обучават 8, 9 и 11 клас, а останалите са в училище. През следващата седмица ще се сменят.

"Обучението на ротационен принцип стартира нормално, до този момент нямаме информация за възникнали проблеми", обобщи шефката на РУ№-Пловдив Кръстанова.