ВКС потвърди 25 г. затвор за убиец на бебе в Пазарджик

https://www.24chasa.bg/region/article/10315694 www.24chasa.bg
Водят Светослав Йорданов към съдебната зала по време на делото в Пазарджик. Снимка: Авторът

Върховният касационен съд потвърди окончателно присъда от 25 г. лишаване от свобода за Светослав Йорданов, за убийството на 11-месечно бебе в Пазарджик.

Присъдата беше произнесена първоначално от окръжния съд в Пазарджик. Делото беше гледано през 2018 г. в условията на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимия Йорданов изцяло призна вината си. Поради това доживотното му наказание беше смекчено до 25г. затвор.

По-късно апелативният съд в Пловдив потвърди присъдата, а сега ВКС я утвърди окончателно.

На 23 ноември 2017 г. в жилището им в Пазарджик Светослав Иванов умъртвява детето на приятелката си Мариана Иванова, с която живеят на семейна начала. Светослав пребива момченцето с юмруци в главата и по тялото, защото не спирало да плаче и това го вбесило. Той гледал бебето, докато приятелката му проституирала на пътя Пазарджик -Пловдив.

След жестокия побой на осъдения му направило впечатление, че детето млъкнало и започнало да диша тежко, след което спряло да дава признаци на живот. След като майката на детето се прибрала двамата закарали момченцето в спешна помощ в Пазарджик, където медиците констатирали смъртта на момченцето.