1100 ваксини срещу Covid-19 са поставени в Благоевградско за ден

https://www.24chasa.bg/region/article/10318632 www.24chasa.bg
СНИМКА: АРХИВ

1100 ваксини срещу Covid-19 са поставени в имунизационните центрове в област Благоевград само за един ден. В болници с усложнения от коронавирусна инфекция са настанени 327 пациенти, като 16 от тях са в интензивни отделения.

Шест лаборатории в областта получиха от РЗИ 2000 безплатни антигенни теста, като ще се заплаща само манипулацията, варираща между 5 и 10 лева, което е разписано в договорите със Здравната каса. Рекорден брой васкинации -1100 са направени във вчерашния ден в имунизационните кабинети, предаде БНР.

Тази сутрин пред РЗИ чакаха над 40 човека:

"Идвам да се ваксинирам, защото така ми се налага в работата. Нито съм го прекарал Covid, нито нищо. Искам да се предпазя".

"Ваксиниран съм с първа, втора и сега идвам за трета доза. Работата ми го налага, в инфекциозния център, където хората са с хронични заболявания и за мен е задължително".

Натискът върху лечебните заведения продължава да се засилва, което налага разкриване на нови Covid легла. Най- много пациенти с Covid-19 са приети в областната болница-близо 100, като 9 от тях са в реанимация.

Заради преминаване на границата от 750 заразени на 100 хиляди души, училищата в общините Сандански и Кресна от понеделник преминават изцяло на дистанционно обучение.