Общината дава 16 дка терен за създаването на парк край Галата

https://www.24chasa.bg/region/article/10324806 www.24chasa.bg

Група варненски младежи иска да изгради и залеси парк в квавртал „Галата“ във Варна. За тази цел Сдружение с нестопанска цел „Парк Борисова градина – Галата“, чийто учредители са те, поиска да му бъдат предоставени безвъзмездно 16 дка общински терен в крайния варненски квартал. Ресорната комисия в Община Варна взе решение да бъде предоставен искания терен

По тяхна инициатива до момента там са засадени над 300 широколистни и иглолистни дървета и повече от 160 линейни метра храсти. Желанието им е да развият начинанието си и мястото да бъде превърнато в парк със съответното парково оборудване.

Към момента в кв. „Галата“ няма реализирани или планирани за облагородяване други паркови или зелени площи, от което да се възползват неговите жители, твърдят от сдружението. Пред съветниците двама от учредителите – Янчо Янчев и Диян Асенов, заявиха, че имотът ще бъде предназначен за широко обществено ползване и в него няма да се развива никаква стопанска дейност.

Снимка Wikipedia 

Членовете на комисията дадоха положително становище на искането на сдружението за предоставяне за общинския имот за безвъзмездно ползване за срок от 10 години, но окончателното решение ще бъде взето от местния парламент.