Съдът в Пловдив не пусна 21-годишен, убил заможната си приятелка с две деца

https://www.24chasa.bg/region/article/10326802 www.24chasa.bg
Съдебният състав, председателстван от Иван Ранчев, отказа да пусне Любомир Петров.

21-годишният Любомир Петров, убил богата си приятелка Красимира Куковска, в с. Бегово, остава зад решетките. Това реши пловдивският Апелативен съд, който отхвърли жалбата на задържания да излезе на свобода.

Петров е обвинен, че на 11септември м. г. в село Бегово умишлено е прострелял с пушка  жената, с която живеел на семейни начала и от която има две деца. За умишлено убийство законът предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Апелативните магистрати прецениха, че събраните до момента веществени, писмени и гласни доказателства и направените експертизи по делото изключват версията пострадалата сама да се е простреляла, както се смяташе първоначално,  и приемат, че остава непроменено обоснованото подозрение, че Любомир Петров е съпричастен към извършване на престъплението, в което е обвинен.
Съдът счита, че продължава да съществува опасност, при по-лека мярка за неотклонение от „задържане под стража“ той да извърши престъпление.
Определението на Апелативен съд – Пловдив е окончателно.