Заловиха 13 незаконни таксиджии в град Лом

https://www.24chasa.bg/region/article/10329835 www.24chasa.bg
СНИМКА: Архив

Служители на група „Противодействие на икономическата престъпност” при РУ Лом разкриха незаконен таксиметров превоз, извършван от 13 водачи в крайдунавския град., съобщиха от полицията.

Преди две седмици полицаите се натъкнали на нередовен таксиджия. Нарушителите и ползваните от тях таксиметрови автомобили са установени в хода на досъдебно производство за незаконен таксиметров превоз, разкрит този месец в крайдунавския град.

Вчера разследващи полицаи от РУ Лом са извършили огледи на 13 леки таксиметрови автомобила, за които са получени данни, че използват подправени стикери, на които е придаден вид, че са издадени от община Лом. Те ползвали различни стоянки.

Инкриминираните стикери са фиксирани и иззети. Установено е, че водачите имат сключени франчайз договори с превозвач на едноличен търговец в гр. Лом, съгласно който срещу възнаграждение са получили правото за осъществяване на дейността си.Работата по образуваното досъдебно производство продължава в РУ Лом под наблюдението на Районна прокуратура – гр. Монтана.