Наркодилър остава в ареста

https://www.24chasa.bg/region/article/10330737 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Варненският апелативен съд потвърди определение на Окръжния съд в Добрич, с което под стража е бил задържан обвиняем за държане с цел разпространение на три вида високорискови наркотици.

От дома на Георги Г. в Добрич били иззети над 72 грама марихуана, близо 32 грама метамфетамин и над 1 грам амфетамин. Макар че нямал законни доходи, в стаята му били открити 12 790 лв.

В съдебното заседание адвокатът му не оспори извършването на деянието, но отхвърли опасността той да се укрие или да извърши престъпление. Парите били на членове на семейството му.

Представителят на Апелативната прокуратура потвърди увереността на разследващите, че сумата е резултат от търговия със забранени субстанции. От друга страна, са разпитани свидетели, купували наркотици от обвиняемия. Те могат да станат обект на склоняване към лъжесвидетелстване – тоест рискът от извършване на престъпление е реален.

Апелативният съд прие доводите на Окръжния съд в Добрич, с които е определил задържане под стража за 25-годишния мъж. Именно най-тежката мярка за неотклонение ще му попречи да извърши престъпление в хода на разследването по настоящото производство. В допълнение въззивният състав отчете: фактът, че Георги Г. не работи, коетоводи до опасение, че за да си осигури доходи, може да наруши закона. Съдебният акт на Апелативен съд – Варна, е окончателен.