Виетнамците идат в Пловдив пак

https://www.24chasa.bg/region/article/10331107 www.24chasa.bg
Виетнамската делегация разгледа забележителностите на Пловдив, водени от зам.-кмета Анести Тимчев (в средата).

Виетнамски студенти ще се обучават в Пловдив, както през 80-те години на миналия век. Това обсъдиха зам.-кметът Анести Тимчев и вицепрезидентката на Виетнам  Во Тхи Ан Суан. Тя посети втория по големина град в България и разгледа забележителностите му. Во Тхи Ан Суан се разходи в Стария град и обърна внимание на Античния театър, къщите „Клианти", „Хиндлиян“ и аптека „Хипократ“.

„Много се радвам, че отделяте време на нашия древен град“, приветства гостенката Анести Тимчев.

„За първи път съм в Пловдив, но съм слушала за вашия град. Вече 70 години Виетнам и България поддържат дипломатически отношения и тези връзки трябва да бъдат продължени. Надявам се, че днешната среща ще бъде повод за тяхното допълнително укрепване“, заяви Во Тхи Ан Суан.

Вицепрезидентката остана впечатлена от туристическите атракции и се поинтересува как общината успява да ги опази.

„Забелязвам, че всички музейни къщи са много добре съхранени. Във Виетнам също имаме много старинни обекти, с многовековна история, и бих се радвала да си сътрудничим с Община Пловдив като обменим опит относно поддръжката на такива комплекси“, коментира Во Тхи Ан Суан.

Тя изрази желание да промотира качествата на Пловдив, за да може повече виетнамски граждани да видят историята на града.