Акция срещу купуването на гласове в села край Сливен

https://www.24chasa.bg/region/article/10331261 www.24chasa.bg
Снимка: ОДМВР- Сливен

Специализирана операция по противодействие на битовата престъпност и превенция на престъпленията срещу политическите права на гражданите на територията на ОДМВР- Сливен, съобщават от пресцентъра на полицейската дирекция.

 В нея участват екипи на ОДМВР-Сливен, РУ-Сливен, сектори „Противодействие на икономическата престъпност” и „Специални тактически действия”. Операцията се провежда на територията на квартал „Надежда” и селата Селиминово и Тополчане, които според анализ на областната дирекция са определени като рискови.

Всъщност акцията срещу купуването на гласове, казват хората. От сутринта полицаи правят проверки в обекти за установяване на случаи на незаконна лихварска дейност, инспектират се търговски обекти,включително и тяхната регистрация, заложни къщи и къщи за бързи кредити. В част от контролните дейности участват и служители на Областната дирекция безопасност на храните.

„С разпореждане на директора на Областната дирекция се провежда полицейска операция. Тя се извършва в кв. „Надежда” и селата Тополчане и Селиминово. След направен анализ сме преценили, че това са рискови места. Вниманието ни е насочено към търговски обекти. Извършват се обиски. Има иззета тетрадка с данни на много лица от магазин. Работещите там твърдят, че става въпрос за стоки на вересия”, каза главен инспектор Димитър Кикьов пред Нова тв.

Към момента няма задържани.