Кметът на пловдивския район "Северен" за проверката на КПКОНПИ: Как да наглася търгове?

https://www.24chasa.bg/region/article/10331703 www.24chasa.bg
Служители на КПКОНПИ влязоха днес в кметството на район "Северен". Снимка:24plovdiv.bg

Какво значи нагласени търгове? Всяка обществена поръчка се провежда електронно, има пин код, участниците я наблюдават.  Как може да се прави това, попита кметът на пловдивския район "Северен" Стоян Алексиев.

Администрацията, която той управлява, беше посетена днес от служители на КПКОНПИ. "Изискаха документи. Предоставихме им ги и си тръгнаха. Всичко е точно", твърди Алексиев. 

Той категорично отхвърли твърденията, че подчинените на Сотир Цацаров са разследвали как са предоставяни терени за търговска дейност. Според опоненти на Алексиев  това ставало по втория начин и на правилни фирми. Човекът, който движел тази дейност, бил зам.-кметът на района Илиан Козарев, който бил махнат от предишния кмет Ральо Ралев, но Алексиев го върна и дори издигнал.

"Нищо подобно", отрече обвиненията Алексиев. Твърди, че не е притеснен от посещението на КПКОНПИ. "Минаха много проверки, тази е поредната. Предполагам, че ще има още. Вероятно е по сигнал. Само клевети и лъжи", коментира кметът на "Северен".

Бившата зам.-кметица Лариса Кътова, която той освободи, навремето твърдеше, че била "натискана" поръчките да бъдат печелени от "правилни фирми".

Предшественикът на Алексиев Ральо Ралев беше зрелищно арестуван и отстранен от длъжността, като престоя месеци зад решетките, припомнят посветени.