Област Търговище готова за зимна поддръжка на пътищата

https://www.24chasa.bg/novini/article/10351296 www.24chasa.bg
Зимна поддръжка на четвъртокласни пътища в Търговищко. СНИМКА: Архив

Само в община Омуртаг ще избират изпълнител до 15 ноември
Област Търговище има готовност за поддържа пътната мрежа през предстоящия зимен сезон. Този извод направи проведеното днес заседание на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия, председателствано от областния управител Станимир Парашкевов.
Директорът на Областноно пътно управление в Търговище инж. Марчо Марчев заяви, че има изготвен план за поддържане на републиканската пътна мрежа, който е утвърден от АПИ. През миналата седмица е извършена проверка на готовността на фирмата, ангажирана със зимното почистване и поддържане на пътищата в региона. В четирите бази на дружеството - в Търговище, Омуртаг, Попово и Антоново, са осигурени необходимите за сезона количества от инертни материали и сол против обледяване.
По време на срещата представителите на общините Търговище, Попово, Антоново и Опака обясниха, че имат сключени договори за зимно почистване на пътищата в общинските центрове и населените места. До 15.11.2021 г. е срокът на обявената от община Омуртаг обществена поръчка и предстои да бъдат проведени процедурите по избор на изпълнител за зимно поддържане на пътищата от общинската пътна мрежа и там.
Направен бе и анализ на изминалия зимен сезон, като за проблемните участъци ще се завишат контролът, наблюдението и координацията между имащите отношение ведомства, с цел да бъдат предотвратени бедствени ситуации.
От Областната дирекция на МВР и РД "Пожарна безопасност и защита на населението" в Търговище увериха, че са създали необходимата организация за работа през зимния сезон.