Площадка за свободни разходки на кучета изградиха в Търговище

https://www.24chasa.bg/novini/article/10354304 www.24chasa.bg
На площадката са монтирани съоръжения за игра и забавления на домашните любимци. СНИМКА: Архив

Нова площадка за свободно разхождане на кучета изгради общинското предприятие „Флора“ в Търговище, съобщават от пресцентъра на общината. Тя се намира в обновения парк "Роден кът", в близост до тренировъчното футболно игрище на стадион "Неделчо Камов".
Теренът, на който се намира площадката, е на площ от малко над половин декар. Там са монтирани различни съоръжения за забавление и игра на домашните любимци – тунел, рампа, препятствия и други. Поставени са и пейки, както и кошче за кучешки отпадъци.
Очакванията са с новата площадка да се ограничи свободното пускане на кучета из тревните площи в "Роден кът", където играят много деца. От общината призовават собствениците на домашни любимци да използват активно новото съоръжение. 
На територията на град Търговище има изградени и други две площадки за кучета – в парк "Борово око" и в квартал "Запад" 1. Освен тях, са определени и зони за разходка на кучета. Това са: площите зад стадион "Димитър Бурков" и тренировъчното игрище; в районите на боровата гора, парк "Юкя" и работническия стадион; терените срещу блок 40 в квартал "Запад" 2 и до блокове 25  и 26 в квартал "Запад" 1.