Ученички от Търговище намериха портфейл с 400 лева и го върнаха на собственика

https://www.24chasa.bg/novini/article/10359373 www.24chasa.bg
Главен инспектор Светлин Петев благодари на двете момичета за достойната им постъпка. СНИМКА: МВР

Ръководството на ОДМВР в града отличи двете момичета за доблестната им постъпка
По покана на ръководството й днес в ОДМВР в Търговище гостуваха две 14-годишни момичета от града  – ученички в VIII-в клас на Професионалната гимназия по икономическа информатика „Джон Атанасов“. Те бяха приети от главен инспектор Светлин Петев – началник на РУ в Търговище, който им връчи благодарствени грамоти.

Поводът за гостуването на Габриела Иванова и Мария Стоянова бе тяхна достойна постъпка отпреди няколко дни. На 30.10.2021 г. двете приятелки, разхождайки се в централната част на Търговище, се натъкнали на паднал на земята мъжки кожен портфейл, съдържащ сумата от 400 лв. и документи за самоличност на собственика. Той работел в чужбина и се върнал в страната за кратко. Двете ученички, намирайки портфейла, без да се колебаят ни най-малко, веднага отишли в полицията и предали вещта на дежурен служител. По документите полицейските служители своевременно са установили собственика, на когото бързо е върнато изгубеното. Младият мъж сърдечно е благодарил на момичетата за хубавия им жест, споделяйки, че по-голямото му притеснение било за евентуално изгубените документи.
Гл. инспектор Светлин Петев връчи на осмокласничките Габриела Иванова и Мария Стоянова грамоти с благодарност за проявената от тях висока гражданска отговорност и доблест. Той подчерта, че постъпката им е достойна за уважение, и им пожела да продължават с поведението си да дават добър пример на своите съученици и приятели. От областната дирекция на МВР е изпратено благодарствено писмо и до директора на учебното заведение.