Шофьорите в столичния транспорт отказват да продават билети заради COVID-19

https://www.24chasa.bg/region/article/10361607 www.24chasa.bg
Скоро перфораторите на столичния градски транспорт ще отидат в историята. СНИМКА: “24 ЧАСА”

Шофьорите в автобусите на градския транспорт в София искат временно да спрат продажбата на билети на пътници заради пандемията от COVID-19, съобщи Дарик.

Това става ясно от писмо на Федерация на транспортните работници към КТ "Подкрепа", изпратено до кмета Йорданка Фандъкова, заместника ѝ по транспорта и председателя на ресорната комисия в общинския съвет.

В него те настояват за "незабавно преустановяване на продажбата на билети от водачите". От синдиката настояват още кабините на шофьорите да бъдат оградени, за да се предотврати физически контакт с пътниците. Друго искане е първата врата на превозните средства да не се отваря.

Искането е в следствие на подадени множество сигнали за високо нарасналия брой на заболели водачи в "Столичен Автотранспорт" ЕАД и предвид пандемичната обстановка, се казва в писмото, което  е публикувано на сайта на КТ "Подкрепа".

Припомняме, че мярката с непродаването на билети от шофьорите на градския транспорт, както и ограждането на кабината им и не отварянето на първата врата, беше въвеждана при предходните пълни на пандемията от COVID-19. В някои от случаите беше въвеждана и практика билети за еднократно пътуване да се продават от контрольорите.