МВР в Търговище проверява сигнала за пропаднала част от "Хемус"

https://www.24chasa.bg/novini/article/10365735 www.24chasa.bg
Пътен възел „Белокопитово“ КАДЪР: Google Maps

Проверка по повод сигнал за пропаднал участък от АМ "Хемус" започна Областната дирекция на МВР в Търговище. Експерти от Областно пътно управление, Регионалната дирекция на ДНСК, служители на ГДНП и на ОД на МВР-Търговище предприемат съвместни действия за изясняване причините за възникналия проблем, информират от пресслужбата на Дирекцията в Търговище, цитирани от БТА.

По разпореждане на ръководството на МВР в ОД на МВР-Търговище веднага след получаването на сигнала са предприети действия по проверката. Сформирана е комисия от експерти, която да извърши оглед на въпросния участък от магистрала "Хемус" в лота от пътен възел "Буховци" до пътен възел "Белокопитово" , който е на границата между общините Търговище и Шумен, се уточнява в съобщението.

Днес експертите от комисията са били на оглед по трасето. За да се запознаят с фактическата обстановка, на място са били директорите на ОД на МВР-Търговище ст. комисар Мариан Михайлов и на ОД на МВР-Шумен - ст. комисар Георги Гендов, областните управители на Търговище Станимир Парашкевов и на Шумен Валентин Александров, представители на фирмата-изпълнител.

Предстои да бъде изяснено пропадането на пътен участък, "подготвен за въвеждане в експлоатация и с вече положени асфалтово покритие, маркировка и мантинели. Проверката продължава под ръководството на служители на ГДНП, като работим съвместно с колегите от Шумен. Целта е да приключим в кратък срок и да оповестим резултатите предвид обществената значимост и медийния резонанс" , пояснил след приключването на огледа ст. комисар Михайлов.