Втора група бежанци от Афганистан задържани край Омуртаг

https://www.24chasa.bg/novini/article/10367911 www.24chasa.bg
Мигранти (снимката е примерна) СНИМКА: 24Бургас

Втора група от мигранти е установена за по-малко от денонощие на територия, обслужвана от Районното управление в Омуртаг, предаде БТА Сигналът за забелязанинеобичайно изглеждащи мъже с раници на пътя София-Варна, в близост до разклона за омуртагското село Камбурово, е получен днес преди обяд, информират от Областната дирекция /ОД/ на МВР в Търговище.
      На място незабавно са изпратени екипи от служители на управлението, които са установили 11 мъже на видима възраст от 14 до 25 години /четирима пълнолетни и 7 непълнолетни/, които не говорят български език. Те не са представили документи за самоличност.
По данни на чуждестранните граждани групата им е от Афганистан, и участниците в нея са преминали нелегално границата между България и Турция.
     По случая е образувано досъдебно производство. Пълнолетните чужденци са задържани, на останалите е предоставена полицейска закрила. Случаят е докладван в Районната прокуратура в Търговище. Работата по него продължава.
     Както БТА вече съобщи, тази нощ на пътя Котел - Омуртаг, в района на село Паничино, бяха задържани девет мъже - нелегални мигранти от Афганистан.