20 афганистанци са задържани в Омуртаг и общината

https://www.24chasa.bg/novini/article/10374197 www.24chasa.bg

Служители на Районното управление в Омуртаг са задържали нелегални мигранти. Едната група е установена в града, а другата на разклона за село Станец, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Търговище.
На 7 ноември полицаи са се отзовали на сигнал, постъпил на тел. 112, за група млади мъже на улица в града. На място униформените установили 11 души, без документи за самоличност.
Други деветима без документи, сред които и непълнолетни и малолетни, били засечени преди разклона за Станец, след като в районното управление постъпил сигнал за група, придвижваща се в посока към Омуртаг.
По данни на чужденците, те са от Афганистан. Пълнолетните са задържани, а на непълнолетните и на двамата малолетни е предоставена полицейска закрила.
Случаите са докладвани в Районната прокуратура в Търговище. Образувани са досъдебни производства, работата по които продължава.
БТА припомня,че в нощта срещу неделя и през деня бяха задържани други две групи нелегални мигранти. Сред тях имаше и двама души, положителни на коронавирус, които бяха настанени под полицейска охрана в МБАЛ в Омуртаг.