Трамваи 6 и 7 с променен маршрут за месец

https://www.24chasa.bg/region/article/10382626 www.24chasa.bg
Шефът на Центъра за градска мобилност Димитър Дилчев показва как вече може да се пътува с банкова карта в столичния градски транспорт.

Ремонтът на кръстовището на ул. „Алабин“ и бул. „Христо Ботев“ съвсем естествено налага спирането на движението на трамваите през него. За това временно трамвай №7 ще бъде с променен маршрут, съобщи пред Радио София Димитър Дилчев, изпълнителен директор на Центъра за градска мобилност (ЦГМ).

Мотрисите по тази линия ще се движат от метростанция „Хан Кубрат“, през „Княгиня Мария-Луиза“, по „Христо Ботев“, ще завива по „Алабин“ към „Граф Игнатиев“ до колелото на п. „Журналист“. Ще бъдат пуснати и временна автобусни линия А7ТМ, както и втора, която ще замества трамвай №6 от ухото на ж.к. „Иван Вазов“ по „Витошка“, „Патриарх Евтимий“ и „Скобелев“.

Димитър Дилчев се надява ремонтът да приключи за около месец и трамваите да се върнат по обичайните си маршрути.

Той припомни, че безконтактното плащане с банкова карта при пътуване в софийския градски транспорт започна още през май - за наземните превозни средства, и от 1 ноември – в метрото, припомни Дилчев. Статистиката показва, че това улеснение придобива все по-голяма популярност.

София е една от първите европейски столици, които въвеждат този тип услуга.