Затвор и солена глоба за неспазване на карантината за мъж от Търговище

https://www.24chasa.bg/novini/article/10407347 www.24chasa.bg

36-годишният Х.И. е осъден на една година затвор „лишаване от при първоначален строг режим, защото нарушил мерките и не спазил карантината, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

Младият мъж е предаден на съд от Районна прокуратура - Търговище за това, той ще трябва да плати и глоба в размер на 10 000 лева.
На 6 юни 2021 година Х.И. пристигнал в България от Германия през ГКПП - Дунав мост и бил поставен под карантина от РЗИ – Русе.

Той трябвало да остане на адрес в град Търговище за период от 10 дни без да има правото да излиза, съобразно заповедта на Министъра на здравеопазването от 3 юни 2021 година.

Подсъдимият собственоръчно подписал предписанието към него.
Въпреки, че бил поставен под задължителна карантина, 35-годишният мъж нарушил противоепидемичните мерки. Три пъти той бил засичан от полицейски служители в нарушение и бил предупреждаван за това.
По случая е образувано досъдебно производство под ръководството и надзора на Районна прокуратура – Търговище. Мъжът е предаден на съд и осъден ефективно.

Определението на съда, с което е одобрено постигнатото споразумение между прокуратурата и 36-годишния мъж, е окончателно.