Направиха 280 проверки на строежи през ноември в София

https://www.24chasa.bg/region/article/10424011 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

От началото на ноември екипи на Столичния инспекторат са направили 280 проверки на строителни обекти, съобщават от инспектората. На територията на София има повече от 1200 строежа.

Съставени са 23 акта на физически лица и 20 на строителни фирми, които са за нарушения като липса на плътна строителна ограда, излизане на тежкотоварната техника от строителната площадка със замърсена ходова част, липса на устройство за измиване на гумите, разпиляване на строителни отпадъци и материали, и разполагане на съоръжения по тротоари без разрешение, както и нерегламентирано насипване със земни маси и строителни отпадъци. Също така по Закона за управление на отпадъците на строителна фирма е съставен акт за изхвърляне на неопасни отпадъци на неразрешени места и по Закона за чистотата на атмосферния въздух за запрашаване при разрушаване на сграда.

Най-голям брой нарушения са констатирани в районите "Студентски", "Витоша", "Лозенец", "Красно село", "Младост" и "Овча купел". От началото на годината са извършени близо 3000 проверки на строителни обекти и са съставени 503 акта, информират от инспектората.