Вандали унищожават коледната украса в Търговище

https://www.24chasa.bg/region/article/10428656 www.24chasa.bg
Елхата на централния площад "Свобода" в Търговище вече радва жителите и гостите на града. Снимка: Община Търговище

В ход е монтажът на коледната украса в Търговище. В празнична премяна вече са елхата на централния площад "Свобода“, както и сградата на общината. Поставени са и светещи транспаранти в различни точки на града. Днес се монтира и т. нар. „звездно небе“ на ул. "Васил Левски“.

За съжаление, още преди да е приключил монтажът, започнаха вандалските прояви и посегателства върху празничните украшения и светлини, съобщават от общинския пресцентър.
Различни граждани си позволяват да дърпат и увреждат украсата дори в присъствието на служители, които в момента я монтират. През вчерашния ден семейства с деца са смъквали и ритали орнаменти от елхата на площад „Свобода“. Демонтирани и повредени са и светлини, поставени на едно дръвчетата в центъра.
От общината припомнят, че в централната градска част на Търговище има изградена система за видеонаблюдение. Всички записи от камерите са предадени на полицията, с цел установяване на извършителите.
От там призовават всички, които станат свидетели на подобни прояви, да сигнализират своевременно на дежурния телефон в общината 0601 68 691 или на тел. 112.