Разширената "синя" зона в София с ново работно време

https://www.24chasa.bg/region/article/10440303 www.24chasa.bg
Според созополския вариант на "синя зона" първите два часа ще са безплатни, след това престоят с кола в Стария град ще се таксува по 1 лв. на час. СНИМКА: Архив

Центърът за градска мобилност започва от днес поставянето на близо 700 указателни табели с новото работно време на зоната за платено паркиране, което влиза в сила от 1 декември тази година, съобщават от дружеството.

С решение на Столичен общински съвет от тази дата "синя зона" вече ще включва новия участък от бул. "Дондуков" до бул. "Сливница" и бул. "Данаил Николаев". На изток границата ще стига до бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", а на запад - до ул. "Опълченска".

Работното време на "синя зона" се променя: от понеделник до петък и в събота то ще важи за периода от 8.30ч. до 20.00 ч. (до момента бе до 19,30 ч.-б.р.)

"Зелена" зона остава от понеделник до петък от 8,30 до 19,30 часа, а в събота от 10,00 до 18,00 часа.

Тази събота, 27 ноември, офисите на ЦГМ за платено локално паркиране ще работят извънредно. Всеки от живущите, които иска да получи винетен стикер, може да подаде документи.

Живущите в участъците от зоната, която до момента е била "зелена" и става "синя" и имат отдавна издадени стикери до тяхното изтичане, не е необходимо да доплащат.

синя, зона, София