Литургия в памет на Иван Станчов във Варна

https://www.24chasa.bg/region/article/10442384 www.24chasa.bg

Eкипът на Карин дом организира света литургия в памет на починалия преди 3 дни бивш външен министър Иван Станчов на 29 ноември, понеделник от 10.00 ч в католическия храм „Непорочно зачатие на Дева Мария“ във Варна, ул. „Преслав“ № 41.

Заедно с отец Яцек да се помолим за Иван Станчов. Поканени са всички негови приятели, партньори, съмишленици, призовават от дома.

Екипът на Карин дом скърби за своя основател - напусна ни един голям българин, човек с голямо сърце и силна вяра в доброто! Напусна ни Иван Станчов (Джони) – филантроп, пътешественик, мечтател и вечен оптимист, за когото нямаше невъзможни неща, разказват те в пост в социалните мрежи.

Литургия в памет на Иван Станчов във Варна

Роден на 1 април 1929г, Иван Станчов през целия си живот се занимава с благотворителна дейност и не спира да мисли за България. Основава Карин дом преди 25 години с огромното желание за промяна за децата в България и за да спре изоставянето на деца в домовете. Неговата най-голяма мечта беше всяко дете да има шанс за образование и да бъде отглеждано с любов.

Литургия в памет на Иван Станчов във Варна

Рицарят на децата, както го наричат в дома, почина на 24 ноември на 92-годишна възраст в дома си в Шотландия.