Нова депутатка с акция за спасяване на старото училище в павликенско село

https://www.24chasa.bg/region/article/10446372 www.24chasa.bg
Доброволците пред красивата сграда на старото училище СНИМКА: Личен архив

Новоизбраната депутатка от "Възраждане" Цвета Галунова организира заедно със съмишленици акция по почистване на старото училище в с. Караисен и запечатване на прозорците за зимата.

„Вярвам, че благородните каузи трябва да ни обединяват, именно затова се радвам, че в инициативата се включиха, както привърженици на "Възраждане" от регион Велико Търново, така и хора от селото, Кметство Караисен, а Община Павликени съдейства за извозването на боклука и подсигури част от инвентара, който ни бе необходим. Идеята ни е да забавим разрушителните процеси, които текат от години във величествената сграда”, казва Цвета в прессъобщение до медиите.

Това не е първата акция на Цвета Галунова в селото. Родът й по бащина линия е от Караисен. През последните две години тя е част от активните организатори на честването на първата битка на Хаджи Димитър и Стефан Караджа, която се е провела в караисенските лозя в началото на месец юли.

„Вече 30 години училището не функционира, но днес то бе изпълнено с хора с положителни емоции и желание да направят нещо хубаво и полезно. Запечатахме 23 прозореца, остават още 18. Изметохме стълбището, коридорите и почти всички стаи. Събрахме едно ремарке боклук, а 15 чувала не се събраха на платформата и ги оставихме встрани. Има поне още толкова работа. Ще се наложи да продължим в някоя от следващите седмици, за да довършим започнатото.”, сподели още младата депутатка в социалните мрежи.