Фирма дава стипендии по 400 лв. на ученици от гимназия в Търговище

https://www.24chasa.bg/region/article/10451800 www.24chasa.bg

20 ученици от Първо СУ "Свети Седмочисленици“ в Търговище ще получат еднократни стипендии в размер на 400 лв. за успехи в областта на информационните технологии и точните науки, съобщиха от училището, известно в града като Първа гимназия.
Финансовата подкрепа е предоставена от частно акционерно дружество, като целта е да се мотивират и насърчат талантливи млади хора с изразен интерес към професионална реализация в ИТ сектора.Дарението е в размер на 8 000 лв.
Средствата ще бъдат разпределени между гимназисти от профил „Математически“, които са демонстрирали своя потенциал в областите математика, информатика, информационни технологии и природни науки.
От кандидатите се изисква да имат отличен успех и активно участие в училищния и обществения живот. Тяхното номиниране и избиране ще става от специална комисия по определени критерии, сред които участия в олимпиади, доброволчески проекти и др.
Ръководството на Първо СУ "Свети Седмочисленици“ изрази надежда, че стипендията ще е стимул за изява във висока степен на потенциала на учениците през тази учебна година.