Тамплиери помагат на хората от дома в Рояк и награждават децата спасители

https://www.24chasa.bg/region/article/10452208 www.24chasa.bg
Сред спасителите в дома за възрастни хора в с.Рояк, който горя и взе 9 жертви, са и тийнейджърите Селим, Мерт и Октай. СНИМКА: АРХИВ

След трагедията в дома за стари хора „Топъл дом“ в село Рояк рицари от Ордена на тамплиерите на Велик Приорат-България, организираха дарителска акция в помощ на възрастните обитатели на дома, спасени от пожара. Със средствата, събрани по инициатива на командериите „Цар Калоян“-Варна, и „Рила“-Дупница, са закупени топли завивки и зимни обувки за пострадалите. Те са приготвили и лични подаръци за децата, участвали в спасяването на хората от пожара. 15-годишните ученици от училище „Св. Климент Охридски“ в Дългопол - Селим Хасанов, Мерт Ахмед и Октай Османов и 16-годишният им приятел Фуркан Тансел ще получат 24-инчов компютърен монитор, външна камера и почетна грамота за извършената рицарска постъпка.

Наградите на децата спасители ще бъдат връчени на 1 декември от 13 ч. в кметството на град Дългопол от командера на командерия „Цар Калоян“ Руслан Войнов, след което рицарите тамплиери и управителката на дома в Рояк Милена Мазурик ще отидат в село Аспарухово, където са настанени възрастните хора, за да направят дарението си.