С 11 машини и 200 т сол Свищов посреща зимата

https://www.24chasa.bg/region/article/10452379 www.24chasa.bg
Техниката е в готовност за посрещане на снега СНИМКА: Община Свищов

С настъпването на месец декември в община Свищов са взети необходимите мерки за безпроблемно посрещане на зимата. Община Свищов разполага с 11 броя собствена и наета техника, която е оборудвана и в готовност за зимния сезон. При необходимост, ангажимент за съдействие и помощ са поели земеделски кооперации и частни фирми, съобщават от местната управа. Закупени са 200 тона сол, която е доказано ефективна при зимни условия. Изготвени са графици за 24-часовите смени на служителите от Общинско предприятие „Чистота“.

Както всяка година, приоритет по време на зимното почистване ще бъдат обществените и общински сгради – общинската болница, училищата, полицията, пожарната и др. След това са главните пътни артерии, подходите към града и населените места.

Кметът на Свищов д-р Генчо Генчев апелира към гражданите да почистват редовно тротоарите пред домовете и магазините си, като припомни, че това е ангажимент на жителите в населените места. Той се обърна и към водачите на МПС, с молба да паркират единствено на предназначените за тази цел места, за да не пречат на достъпа на снегопочистващата техника, особено в тесните и труднодостъпни улици.