Ето какво отговориха шефовете на болници в Асеновград и Раковски за фалшивите сертификати

https://www.24chasa.bg/region/article/10452970 www.24chasa.bg
Д-р Иван Червенков

Д-р Атанас Червенков: Няма как да знам какво са правили в имунизационния център

Иванка Самулова: При нас такива работи не съществуват!

"Хората в имунизационния център си работят, но какво са правили, няма как да знам".

Това заяви пред "24 часа" шефът на болницата в Асеновград д-р Иван Червенков, след като от пловдивската районна прокуратура оповестиха, че оттам са издадени 50 фалшиви зелени сертификата, а единият от задържаните лекари е от там.

Д-р Червенков е новоизбран депутат. Районният прокурор Чавдар Грошев уточни, че няма данни той да е съпричастен към престъплението.

"Опитвал съм се да проверявам колко души са имунизирани, но данните отиват във ваксинационния регистър и аз нямам достъп до тях. На практика няма как да се осъществява контрол", коментира шефът на асеновградската болница.

Според прокуратурата медицинският център в Раковски "Св. Елисавета" е издал 200 фалшиви сертификата. Собственик на здравното заведение е бизнесдамата Иванка Самуилова. "24 часа" я потърси и ето какво отговори тя.

- Г-жо Самуилова, според прокуратурата медицинският център в Раковски, на който сте собственик, е издавал фалшиви сертификати. Как е ставало това?

- Такива работи не съществуват при нас! Кой може да го говори това? Искате да кажете, че ме обвинявате мен?

- Според шефа на районната прокуратура в Пловдив Чавдар Грошев  в Медицински център "Св. Елисавета" в Раковски са издадени 200 фалшиви зелени сертификата на българи, които живеят в чужбина.

- Аз каква вина имам? Аз ли съм ги издала?

-  Разследващите сочат медицинският център, на който сте собственик?

- Няма такива работи! Аз поне не знам. От вас го чувам.

- Питаме ви, за да чуем и друга страна.

- Благодаря ви. Сега ще вляза да видя къде го пише това.

- Прокуратурата твърди, че има трима арестувани лекари и стоматолог. Вярно ли е?

- При нас всички са на работа. Елате и ги вижте. Не съм чула да има такова нещо. За сертификатите се говори не от днес. Който се е ваксинирал, е станало с негово съгласие. А който е вършил глупости, да си носи последствията. При нас няма такова нещо!