Вижте празничната украса в Пловдив (снимки)

https://www.24chasa.bg/region/article/10457708 www.24chasa.bg
Кметът Здравко Димитров пожела по-хубава Нова година от сегашната. Снимки: Община Пловдив

С песни и Дядо Коледа празничните светлини в Пловдив бяха запалени тази вечер.

Пловдивската елха е висока 13 метра, с над 4 хиляди зелени клончета и отново изглежда внушително. Тежи около 1 тон и е изкуствена.

Празнична програма с музика, песни и танци ще има на 24, 25 и 26 декември, когато на откритата сцена пред общината по традиция ще се изявят талантливи пловдивски деца.

За първи път ще има и специален кът, изработен от възпитаниците на Националната гимназия за сценични и екранни изкуства, където всички желаещи – малки и големи, могат да си направят снимки за спомен сред  празничната украса и с Добрия старец.

Празнично ще бъдат украсени още много любими за пловдивчани места, като Римски стадион и Малката главна, парковете по райони.

За поредна година екипът на Общински институт „Старинен Пловдив” отправя покана към пловдивчани за празника „Светлина и надежда в Стария град“. Той отново ще събере представители на различните етноси, приятели и партньори, за да запалят светлините на живото коледно дърво, на площад „Атанас Кръстев” (Лапидариума).

Тазгодишното издание на празника представя екстериорна изложба „Старият град в четири сезона” на фотографката Димитра Лефтерова; фотокътове в дворовете на къщата на д-р Стоян Чомаков (постоянна експозиция на Златю Бояджиев), Балабанова къща и къща Хиндлиян); изложба с творби на ученици от паралелките по изобразително изкуство на СУ „Св. св. Кирил и Методий” (по повод 50-тата годишнина от основаването на училището), коледна изложба и концерт на студенти от АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“- Пловдив в ново реставрираната къща на „Верен Стамболян“.

Запалването на светлините в Стария град е на 2-ри декември (четвъртък) в 17:00 ч. на площад „Атанас Кръстев” (Лапидариум).

Вижте празничната украса в Пловдив (снимки)