Нов пробив до Водната палата в Пловдив - с 2 платна и развръзки за 9,5 млн. лева

https://www.24chasa.bg/region/article/10459323 www.24chasa.bg
Здравко Димитров, заместникът му Пламен Райчев /вдясно/ и Тошо Пашов, зам.-кмет на район "Централен" дадоха старт на обновяването на зоната около бившия Житен пазар в Пловдив.

Пробивът на Водната палата в Пловдив ще е с две платна с по две ленти, ще има локални платна и развръзки към булевардите "Марица-юг" и "Цар Борис Трети". Стойността на проекта е 9,5 млн. лева и ще се прави със средствата от 40-милионния заем, който общината изтегли.

Срокът за изпълнение е 600 дни, а поръчката, обявена от градската управа е инженеринг - проектиране и строителство едновременно. "Ще има корекция на стария проект, но основно ще стъпим на него", обясни кметът Здравко Димитров.

Заедно със заместника си Пламен Райчев той направи първа копка на на бул. "Източен", където започва цялостна реконструкция и подобряване на междублоковите пространства за 10, 2 млн. лева. Средствата са по "Региони в растеж". Това е зоната, която остана необхваната от предишните големи ремонти за 20 млн. лева в подножието на Стария град откъм бившия Житен пазар. Типичен пример е ул. "Неофит Бозвели", където половината е направена, а другата част - в дупки и разместени каменни блокове по калдъръма. Сега е тя ще бъде ремонтирана по новия проект, увериха управниците. Ще се извърши още реконструкция на междублокови пространства, изграждане на спортни и детски площадки, рехабилитация на улици и прилежащите им тротоари; обновяване на пл. „Житен пазар“  като място за отдих, срещи и игри на децата.