Полицаи от Шумен са задържали 13 нелегални мигранти и двама мъже, които ги превозвали

https://www.24chasa.bg/region/article/10459469 www.24chasa.bg
Нелегални мигранти СНИМКА: Ройтерс

Полицаи от Шумен са задържали при специализирана операция 13 мъже, незаконно преминали през държавната ни граница и двама водачи, които ги превозвали, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.
Служителите на реда са установили, че в лек автомобил "Алфа Ромео" с пловдивска регистрация, 34-годишен мъж от село Подвис превозва шестима мъже с неустановена самоличност, определящи себе си като мигранти от Афганистан, предаде БТА.
Криминалисти от Областната дирекция на полицията установили още, че в лек автомобил "Мерцедес" без регистрационни табели 28-годишен мъж също от село Подвис превозвал още седем души с неустановена самоличност, определящи се като мигранти от Афганистан.
Всичките 13 мъже, на видима възраст от 18 до 33 години, са задържани за срок до 24 часа в полицейското управление във Велики Преслав за установяване на самоличността им. За извършени престъпления по чл. 279, ал. 1 от Наказателния кодекс /НК/ са образувани бързи производства.
Задържани са и водачите на двата автомобила, с които са превозвани мигрантите. Образувани са досъдебни производства за извършени престъпления по чл. 281, ал. 2 т.1 и 5 от НК. Изяснява се съпричастността им и към други аналогични случаи, по време на които са установявани мигранти в област Шумен.