Майката на детето от Перущица: Недопустимо! Стъпил е в жар в двора на училището

https://www.24chasa.bg/region/article/10459588 www.24chasa.bg
Пепи Тотова-Коловска

- 5-класникът е с трета степен изгаряния, оперираха го

 - Просветният инспекторат в Пловдив назначи проверка

"Недопустимо е в двора на училището, където децата играят да се случват такива неща. Това е втори случай в рамките на една учебна година". Това заяви в социалната мрежа Пепи Тотова-Коловска, майка на петокласникът Александър, който получи изгаряния на двата крака в ОУ "Петър Бонев" в Перущица. Тя пита кой трябва да поеме отговорност за този инцидент.

 "Вчера изпращаме синът ни Александър Тотов, жив и здрав на училище. Към 10 часа се обаждат на съпруга ми, че Александър си е изгорил двете крачета, в  необезопасена зона, на която се изхвърля ежедневно жар от котела в сградата. Той не е знаел за нея. Запалват се обувките и чорапите на детето. Вследствие, на което има изгаряне 2-3 степен. Цялата нощ преди операцията е бил на успокоителни ", казва разтревожената майка.

Регионалното управление на образованието в Пловдив назначи проверка.

"Утре нашият експерт Жанета Вакрилова ще провери на място какво се е случило. Искаме да видим какви решения са взети, защо се е допуснало да има неугаснала жар в двора на училището", заяви шефката на РУО в Пловдив Антоанета Кръстанова. Тя добави, че е изискан подробен доклад от ръководството на училището.
Неговият директор Бойко Иванов не отговори на позвъняванията ни.

Пострадалият петокласник бе операрин днес в Клиниката по изгаряния на УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив.