Кметът на Пловдив аха да се пусне на ледената пързалка, ето кое го спря (снимки)

https://www.24chasa.bg/region/article/10467709 www.24chasa.bg
Здравко Димитров на пързалката.

Пловдивският кмет за малко да се качи на кънки и да се пусне на ледената пързалка, но не посмя заради все още прясно сменената му тазобедрена става. Едно падане можело да се окаже фатално, предупредили го лекари. Градоначалникът обаче се кефеше на съоръжението на площад "Централен".

"Радостно е, че все повече пловдивчани го посещават и се превръща в любимо място, където те могат да се забавляват всеки ден", отбеляза той.

Общата площ на пързалката е 4000 кв. м,  като за първи път са изградени алеи, които влизат навътре в Цар-Симеоновата градина до фонтана Деметра, което прави карането на кънки още по-приятно.

„Всяка година става все по-голяма, което е доказателство, че пловдивчани и гости от други градове обичат да карат кънки и чакат с нетърпение да я открием“, допълни още кметът.

Собственикът на пързалката Николай Денев сподели, че вече има цели групи с деца от други градове, които си запазват час.

И тази година Община Пловдив е осигурила децата от социалните домове в града да посещават пързалката безплатно.

1100 чифта кънки са на разположение на любителите на кънките, а работното време е всеки ден от 9.30 до 22.00 часа. За начинаещите се предоставят тренажори, с чиято помощ се обучават да се пързалят по леда.

Близо до съоръжението на пл. „Централен“ в момента се поставят коледни къщички. Допълнително с наближаването на празника Рождество Христово кв. „Капана“ отново ще е готов да посрещне гости, а на пл. „Стефан Стамболов“ ще има детска музикална програма.