Комплекс от социални услуги за деца „Вълшебство“ в Търново навърши година

https://www.24chasa.bg/region/article/10467903 www.24chasa.bg
С торта бе отбелязан първият рожден ден на социалния център

Празник за отбелязване на първата година от разкриване на Комплекс от социални услуги за деца „Вълшебство“ във Велико Търново зарадва малките потребители на услугата. Торта, музика, танци и много изненади поднесе екипът, който предоставя грижа и подкрепа на деца с увреждания и техните семейства, съобщиха от общината.

Росица Димитрова – директор на дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ в Община Велико Търново и ръководител на проекта изказа своето възхищение към резултатите, които екипът е постигнал с децата. Тя благодари на работещите в услугата за всеотдайността и желанието, с които създават условия за пълноценно социално включване на децата и преодоляват всяка трудност.

15 са малчуганите, на които се предоставят грижи в Дневния център за деца с тежки множествени увреждания. Екипът е осъществил над 50 индивидуални консултации с родители. В 17 от населените места са реализирали информационни кампании за запознаване с дейността на услугата.

Комплекс от социални услуги за деца „Вълшебство“ включва „Дневен център за деца с тежки множествени увреждания и техните семейства“ и „Преходно жилище за деца от 15 до 18 години“. Създаден е по проект, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.