Ученици от Математическата гимназия в Пловдив помагат на приятели в нужда

https://www.24chasa.bg/region/article/10471042 www.24chasa.bg
Математическата гимназия в Пловдив.

Възпитаници на  Математическата гимназия в Пловдив организират благотворителна акция в подкрепа на свои съученици и приятели в нужда, предаде БНТ. За да популяризират инициативата те написали писмо до директора на училището, в което разказват за трудното ежедневие на семейството.

Историята е за тричленно пловдивско семейство, децата губят баща си от COVID, а най-малкото дете страда от тежка диагноза- детска церебрална парализа.

"Идеята е да достигнем доколкото се може повече хора, много родители се включиха, следващата стъпка е да се свържем с общината, за да помогнат с каквото могат на семейството", каза в "Денят започва" Теодор Джелепов.

Голямото дете е ученичка в осми клас, носител е на множество награди.

"Ще организираме благотворителен базар, в момента тече кампания за набирането на коледни сувенири и картички, няма да имат определена цена, всеки ще пусне в кутия толкова, колкото иска. Ще бъде открит официално от 10 до 23 декември, всеки ден във фоайето на гимназията", допълни Веселина Карапеева, директор на математическата гимназия "Акад. Кирил Попов" в Пловдив.

Нека бъдем съпричастни и подадем ръка в този непосилно тежък момент от живота на
това семейство и дарим лъч спокойствие и надежда на малкото дете, обърнаха са участниците в кампанията.
Банкова сметка: BG10UBBS88881000245399
BIC КОД: UBBSBGSF
Титуляр: Весела Живкова Георгиева
Телефон за връзка: 0888238861.