Ново съоръжение за деца със специални потребности в Парка на възрожденците

https://www.24chasa.bg/region/article/10473028 www.24chasa.bg
Новото съоръжение за деца със специални потребности в Русе СНИМКА: Община Русе

Ново съоръжение за деца със специални потребности в Парка на възрожденците беше открито от кмета на Община Русе Пенчо Милков и зам.-кмета Златомира Стефанова. То дава възможност на децата със специални нужди да се забавляват, социализират и развиват докато играят със своите връстници. Елементите му ще привличат интереса на подрастващите с разнообразни форми и цветове, като съоръжението се изгражда по европейски образец, съобразен с условията за безопасност и достъпност на градската среда. Инициативата за изработката и монтирането му е на дамите от Лайънс Клуб Русе „Сексагинта Приста“ с подкрепата на Община Русе, съобщиха от пресцентъра.
„Пожелавам това съоръжение да бъде използвано дълги години от децата със специални нужди, защото те имат потребност да се чувстват пълноправна част от обществото ни. С неговото изграждане ние искаме да покажем на родителите, че децата им по никакъв начин не са изолирани и ще продължаваме да работим в тази посока“, обърна се към всички присъстващи кметът Пенчо Милков. Той се ангажира от името на Общината да пази и поддържа новата придобивка и детската площадка, на която е разположена.
„За зрелостта на едно общество се съди по отношението му към хората и децата със специални потребности. Щастлива съм, че ние, дамите от Лайънс Клуб Русе „Сексагинта Приста“, съвместно с подкрепата на Община Русе, успяхме да реализираме този проект“, заяви от своя страна Павлина Минчева, председател на клуба.
Спонсори на инициативата са „Астра биоплант“ и фирма „Делта текстил“, както и членовете на Лайънс Клуб, които с лични средства подпомогнаха реализирането на каузата.
В следващите дни предстои да бъде монтирано още едно съоръжение за деца със специални нужди в Парка на младежта.