Карловски рокаджия, човек на Слави, спряган за областен на Пловдив

https://www.24chasa.bg/region/article/10473196 www.24chasa.bg
Лъчезар Бакърджиев (с китарата вдясно).

Червени напират за техен човек, но смятат, че постът може да бъде зает от представител на "Продължаваме промяната"

Координаторът на "Има такъв народ" за Пловдивския регион Лъчезар Бакърджиев е един от възможните варианти за нов областен управител, научи "24 часа".  Той е рокаджия, свири на китара в бандата Slippers, а в момента шие маски. "Разказва из Карлово, че ще е новият губернатор на Пловдив", посочиха двама политици от различни формации.

"Никой не е говорил с мен", заяви самият Бакърджиев.

Карловци обаче твърдят, че той вече се хвалел с бъдещото си кариерно израстване. Бил оглеждан като компромисна фигура, защото имал опит и в политиката, и в бизнеса. Бакърджиев е някогашен кадър на СДС, един мандат е бил общински съветник в Карлово от партията на Зелените, а сега е активен деятел в "Има такъв народ" в Пловдив и региона. Преди изборите на 13 юли т.г. той лично организира срещата на Слави Трифонов със студенти в една от големите пловдивски зали.

Бакърджиев е следвал е във Варна, а след това и в УНСС. Председател е и на родителското настоятелство на СУ "Христо Проданов" в Карлово.
Има и музикални заложби, като казва, че това му е хоби.

Не се знае обаче дали БСП лесно ще даде поста областен управител. "Всичко зависи от договорката. Още не се е стигнало до там, че да се разпределят квотите за губернатори", посочи социалист. Според него първо трябва да се сглоби правителството, а след това да се редят областните управители. "Но за да посочим социалист за този пост, трябва да ни го поискат, а такова нещо на този етап няма", добави той.

В същото време настоящият губернатор Ангел Стоев демонстрирал активност и се канел другата седмица да събере на среща всички народни представители от Пловдив и областта. Не било изключено да се бори да запази поста, макар в новата управленска коалиция да се оглеждали и за други възможности.

Стоев беше освободен на 20 октомври т. г. и  върнат обратно на другия ден. Това беше обяснено с негова молба за напускане, оттеглена впоследствие. Но според запознати зад отстраняването му стоял  служебният премиер Стефан Янев. Някои социалисти от Пловдив обаче имат резерви към настоящия областен. "Какво да чакаш от полицай, стоял начело на важна служба и оцелял при много власти и различни политически сили", изтъкват те по адрес на Ангел Стоев, който дълги години беше шеф на ДАНС в града.

Други пък изтъкват, че според политическата логика постът на областния управител в Пловдив се полагал на "Продължаваме промяната". А нейните лидери биха могли да припознаят Ангел Стоев.