Мобилно приложение "Merry Christmas Bulgaria” предлагат старозагорски ученици

https://www.24chasa.bg/region/article/10474854 www.24chasa.bg
За учениците от старозагорската Природо-математическа гимназия "Гео Милев" проявите на креативност са заразена марка. СНИМКА: Ваньо Стоилов

За втора поредна година ученици от старозагорската Профилирана природо-математическа гимназия "Гео Милев" предлагат за всички българи по света Коледно приложение "Merry Christmas Bulgaria”. Креативната идея е реализирана от Кирил Иванов от 11 б клас, Тодор Митев от 12 г клас и екип ученици от Ученическия съвет. По този начин младежите искат да внесат празничен дух и много настроение във всеки български дом, съобщиха от пресцентъра на община Стара Загора.
Програмният продукт има три функции - първата опция е изтеглянето на късмети, специално подбрани от Ученическия съвет на ППМГ „Гео Милев“.
Втората е за учителите от гимназията. Там те могат да прочетат написано прекрасно пожелание като използват специален код: 
Последната опция отброява дните до Коледа и за всеки ден показва дадено предизвикателство, което трябва да бъде изпълнено, като например прочитане на книга или правене на сладко изкушение.
За креативността си учениците Тодор Митев и Кирил Иванов миналата година бяха наградени от кмета на общината Живко Тодоров със Сертификат за доброволчество.