Стела Балтова: Тази година беше далеч по-трудна от предишната

https://www.24chasa.bg/region/article/10477136 www.24chasa.bg
Стела Балтова Снимка : Министерски съвет

Изпращаме 2021 г., която беше далеч по-трудна от предишната, но изпълнена с много труд, оптимизъм и надежда да възвърнем жизнеспособността на нашия сектор, който създава красота, преживявания, които съвременният турист търси - свързани със здравето, удовлетвореността, получаването на нови знания. Това каза служебният министър на туризма Стела Балтова по време на връчването на шестите годишни награди в туризма за 2021-ва, организирани от МТ. Наградите са под патронажа на президента Румен Радев.

Министърът благодари на представителите на туристическия бизнес за последователността им, както и че не са прекратили работата си. Тя благодари и на колегите си от служебния кабинет за разработването на мерки в подкрепа на бизнеса. Да, ние успяхме. Успяхме, разбира се, не във всички посоки, които бихме желали, но постигнахме близо 6 млн. туристи, от които над 4,2 млн. - български туристи. Това ни насърчава да продължим в тази посока, заяви министърът.

Тя изтъкна, че е необходимо да се работи за мерки в подкрепа на бизнеса, за възстановяването му, но и да се използват иновативни технологии, да се работи в посока на борбата с климатичните промени и да сме активни в действията си, за да не изостанем от останалия туристически свят.

Вицепрезидентът Илияна Йотова, която е гост на събитието, каза, че тази година е била трудна за всяка една сфера, но особено трудна е била за туризма, заради пандемията. Йотова изтъкна успеха на служебното правителство страната ни да не бъде затворена напълно, и въпреки ограниченията, туризмът да продължава да работи. Вицепрезидентът посочи необходимостта от това секторът да стане приоритетен, като акцентира върху потребността той да се развива целогодишно, както и за засилване на рекламирането на България като туристическа дестинация.

На събитието присъстват министри, посланици, кметове, представители на туристическия бизнес, работодателските организации и медии.