Над 60 творби продадени на благотворителна изложба в подкрепа на пострадала студентка

https://www.24chasa.bg/region/article/10500466 www.24chasa.bg
Благотворителната изложба за Диди ще остане до края на седмицата в Тракийския университет в Стара Загора. Снимка: Тракийски университет

Над 60 творби бяха продадени днес на благотворителна коледна изложба в Тракийски университет в Стара Загора. Тя бе организирана в подкрепа на третокурсничката от Стопанския факултет на университета Диана Митева, която загуби левия си крак при катастрофа. На 1 октомври т.г. момичето бе връхлетяно на тротоара заедно с две свои приятелки от автомобил, управляван от ученик на 18 години.
Ректорът на Тракийския университет доц. д-р Добри Ярков и деканът на Стопански факултет доц. Блага Стойков откриха изложбата в подкрепа на Диди. Основни инициатори за благотворителната акция са преподаватели на момичето, които бяха лавинообразно последвани от служители на университета, студенти, други преподаватели, а също така и от творци извън структурата на университета. За изложбата бяха събрани десетки цветни творби – картини, фотографии и картички, които украсиха фоайето на Ректората. Над 60 от тях бяха продадени още в първите минути на откриването на изложбата. Тя ще остане отворена за всички до края на работната седмица, а събраните средства ще бъдат насочени към основната кампания "С Диди съм за крачка напред".
Автори на творбите са Светлин Стоев, Дончо Дончев, Светлозар Недев, Димитър Узунов, Калина Борисова, гл. ас. Надежда Владимирова, гл. ас. Надежда Ангелова, доц. Неделин Марков, студенти от специалността "Педагогика на обучението по изобразително изкуство и графичен дизайн" и други, уточниха от пресцентъра на университета.
В края на миналата седмица в Стара Загора под мотото "С Диди съм за крачка напред" се проведе и благотворителен концерт за пострадалото момиче.