И в Чирпан без празнична заря за Нова година

https://www.24chasa.bg/region/article/10558655 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Чирпан ще посрещне 2022 година без празнична заря. Общината се присъединява към призива на фондация „Четири лапи ” за отговорно честване на Нова година без пиротехническо шоу. Средствата за новогодишната илюминация ще бъдат добавени към парите за обновяването на площадката за игра и дресура на четириногите любимци в парк „Д-р Теньо Стоилов“. Това каза кметът Ивайло Крачолов на последната общинска оперативка за годината в подкрепа на кампанията на неправителствената организация "Красивото за нас е ужaсяващо за тях".

Липсата на заря ще намали оглушителния шум в празничната нощ, когато хората по традиция се сбогуват с изминалата година и посрещат новата с множество пиротехнически чествания - опасни за нищо неподозиращите животни, смята общинското ръководство. От администрацията призоваха и гражданите да ограничат фойерверките и пиратките в тези празнични дни.

Обновяването на специализираната площадка за четириноги ще завърши до края на януари, ще бъде възстановен и шадраванът с декоративно приспособление с течаща вода за тях, каза Крачолов, споделяйки, че обещаното пред собствениците на домашни любимци се изпълнява. За Нова година грейнаха и алеите в парк „Д-р Теньо Стоилов“, поставени са около 40 осветителни тела.