Медсестри, учители и ученици в област Добрич положителни за COVID-19

https://www.24chasa.bg/region/article/10558702 www.24chasa.bg
СНИМКА: Ройтерс

154 положителни случаи на коронавирус са регистрирани и проучени в област Добрич за периода от 20 до 28 декември – съобщават от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/. 30 са хоспитализирани, като трима пациенти са преминали през интензивното отделение. Сред установените положителни случаи има две медицински сестри, трима учители, шестима ученици, три деца от детски заведения и един човек помощен персонал в детско заведение.

Карантинирани като контактни са 143 ученици и 4 учители от училища в областта, 1 шофьор на училищен автобус, 39 деца и 8 лица от персонала на детски заведения.

За периода общият брой изследвани с RT-PCR тестове и бързи антигенни тестове за COVID-19 лица от областта в лаборатории в страната е 1121 - отчитат още от Регионалната здравна инспекция. Общият брой карантинирани лица за областта е 665.

За периода поставените дози ваксина срещу COVID-19 в областта са 1582.

Във връзка с имунизационната кампания за деца на възраст от 5 до 11 години, РЗИ- Добрич, създаде организация и са уточнени временни имунизационни пунктове, в които ще се прилага педиатрична ваксина срещу COVID-19 след новогодишните празници. Създадена е организация за предварително записване на желаещите с цел оползотворяване на многодозовите флакони.